Till senaste kommentaren

Är det helt omöjligt att få hyra lägenhet ifall du har max 50 köpoäng?

Hej!
Enligt en av era tidigare frågor angående köpoängs statistik så står det att köpoängen ligger på ca 600 (omkring år 2019)
Finns det ändå möjlighet att få hyra en lägenhet ifall du har bara några få Köpoäng ( långt under 50) eller är det helt omöjligt?

Kommentarer

 • Hej Elisabeth!
  Det är inte alls omöjligt. Allt handlar om vilka, och hur många, som anmäler intresse på vilken lägenhet. Om många är intresserade av samma lägenhet, krävs det flera köpoäng för att få den. Men det händer också att personer som just ställt sig i vår bostadskö får en lägenhet, trots att de bara har ett fåtal köpoäng, för att det inte är så många andra som anmält intresse just den gången. Du kan se hur många som anmält intresse på de olika lägenheterna, när du letar ledigt just nu.
  Hoppas det svaret var hjälpsamt!
 • Hej
  En fråga till er..
  Mina föräldrar söker lägenhet pga att dom vill sälja sitt hus, men tyvärr har dom inte stått i kö 15 år (5000 poäng) som dom alltid får höra när dom ringer för att ens få lägenhet. Om det är så att man behöver planera 15 år framåt i tiden för att ens få lägenhet i Edsbyn då är det något fel. Kanske det är dags att bygga 7 våningshus så fler får plats i, och inte så dyr köksutrustning som Marbodal kök.
  Sedan undrar jag varför ni inte har kösystem så att du kan se vart du ligger i kön när du visar intresse på en lägenhet?
  Känslan man får är att ni kan välja vilka personer får lägenhet, Bollnäs har de systemet. Så varför inte Edsbyn?
  Man hör så mycket från människor som går före kön i Edsbyn vilket känns orättvist.

  Mina föräldrar har tappat hoppet om att få lägenhet vilket gör oss ledsna.
 • Hej Siw!

  Dina föräldrar behöver absolut inte ge upp hoppet!

  Det krävs inte alls så mycket som 15 år i bostadskö för att ha chans på en lägenhet hos oss, förra året låg snittet på omkring 650 ködagar. Allt beror förstås på hur många andra som är intresserade av samma lägenhet, en del bostadsområden är mer populära och där kan konkurrensen om lägenheterna bli lite tuffare. Mitt tips är att hålla utkik och anmäla intresse på allt som verkar intressant, så ska det säkert ordna sig.

  Att du inte ser vilken plats du har i kön när du anmäler intresse beror på att vi valt att inte visa det. Den platsen kan ju nämligen ändras under resans gång, beroende på vilka andra som också anmäler sig. Däremot kan du se hur många som gjort en intresseanmälan. Om du sen hamnar bland de sökande som får ett erbjudande, då kan du också se på vilken plats du får.

  Men det är förstås kösystemet som avgör vilka som får ett erbjudande, även hos oss. Det händer att vi ibland tillämpar social förtur via Ovanåkers kommun, eller näringslivsförtur för den som fått jobb i kommunen, men det är bara i enstaka fall och det är absolut ingenting som sker godtyckligt. Du kan läsa mera om hur vi jobbar med uthyrningen i våra uthyrningsregler.

  Om du har flera frågor är du varmt välkommen att höra av dig igen eller ringa vår uthyrning. Jag vill också påminna om att dina föräldrar behöver se till att logga in i systemet minst en gång om året för att inte förlora sina köpoäng. Det är också bra att se till att ha en verifierad e-postadress och att kryssa för vilka typer av bostäder de är intresserade av. Då kan de få förslag på lediga lägenheter direkt via e-post och behöver inte hålla utkik lika aktivt själva.

  Hoppas att du är nöjd med svaret och att det kan ge dina föräldrar lite nytt hopp!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.