Byta lägenhet inom AEFAB

Jag har en 5a, finns det möjlighet att byta med någon annan hyresgäst inom AEFAB som har en 3a och söker en större lägenhet. Jag står i kö på en 3a, men har inte så många köpoäng.
Jag har även ett garage som jag vill säga upp.

Kommentarer

 • Hej Lena!
  En del bostadsbolag har ett bytestorg där det går att söka någon att byta lägenhet med - men någon sådan tjänst erbjuder inte vi.
  Om du däremot själv skulle hitta någon som ville byta lägenhet med dig, är det möjligt att vi skulle godkänna det bytet. I så fall behöver du och den andra hyresgästen höra av er till vår uthyrning, som gör en prövning och ser om det finns så kallade "beaktansvärda skäl" till att ni ska få byta bostäder med varandra.
  Om du vill säga upp ditt garage behöver du också höra av dig direkt till vår uthyrning för att göra det. Du når dem på 0271-575 33.
  Lycka till!
 • Hej om jag hittar en lägenhet och de vill byta med mig kan de få lägenheten renoverad då? Med tanke på att min lägenhet behöver renoveras då jag bott i den snart 11 år?
 • Hej Lena!
  Det är alltid bovärden som avgör när det är dags för renovering och underhåll av lägenheterna. Om du vill veta vad som är aktuellt för just din lägenhet, är det till din bovärd du behöver vända dig.
  Lycka till!
 • Hej, jag undrar varför jag inte kan göra en intresseanmälan på en annan lägenhet när jag redan bor i en genom AEFAB.
 • Hej Emilia!
  Det låter konstigt, det ska inte finnas något hinder för att göra en intresseanmälan medan du har ett befintligt hyresavtal. Jag föreslår att du ringer till vår uthyrning på 0271-575 33 så kan de förhoppningsvis hjälpa dig.
  Lycka till!
 • Hej, jag undrar om jag kan byta lägenhet genom aefab med en andra person som vill säga sitt lägenhet?
 • Hej Badran!
  Som jag svarade här ovanför händer det att vi godkänner lägenhetsbyten. Men du och den andra hyresgästen måste först höra av er till vår uthyrning, som gör en prövning och ser om det finns så kallade "beaktansvärda skäl" till att ni ska få byta bostäder med varandra. Lycka till!
 • Hej jag bor i en 2a i Alfta och vill gärna byta till en 1a i Edsbyn
 • Hej Gabriel!
  Det enklaste sättet för dig att göra det är att gå den vanliga vägen och anmäla intresse på lägenheter via Dina Sidor. Kom ihåg att hålla koll på uppsägningstiden för den lägenhet du bor i nu, och när det är inflyttningsdatum på den nya lägenheten. Lycka till!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.