Till senaste kommentaren

Mina element är kalla, vad gör jag?

Våra element är varma upptill o kalla eller fisljumma nertill.

Kommentarer

 • Hej!

  Vår ambition är att alla lägenheter ska ha en temperatur omkring 21 grader.
  Termostatventilen på elementet känner av värmen i lägenheten och när termostaten känner att det är 21 grader i rummet stänger den av vattenflödet genom elementet. Det är därför man kan känna att elementet är kallt. När temperaturen i rummet sjunker under 21 grader så öppnar termostaten igen. På så sätt håller man en jämn inomhustemperatur. Om elementet är kallt spelar alltså ingen roll så länge det är 21 grader i rummet.

  Har du problem med att det är kallt i lägenheten finns det några saker du själv kan undersöka och säkerställa innan du felanmäler till oss:

  • Det är bra om du mäter temperaturen själv i lägenheten innan du felanmäler till oss. Placera din termometer centralt, mitt i lägenheten. Då mäter du en korrekt temperatur.
  • Ibland kan man faktiskt uppleva att det är kallare än vad det egentligen är. Eftersom temostatventilen är känslig är det viktigt att tänka på att möblera på rätt sätt för att få ut mesta möjliga värme i din lägenhet. Försök att undvika möbler framför elementen. Flytta ut soffan en bit från elementet.
  • Tjocka gardiner som hänger framför termostaten påverkar värmen. Det kan också medföra att den ställer in sig efter fel temperatur och du får det kallare i rummet. Dra undan gardinerna så att de inte täcker hela elementet. Då är det lättare för värmen att cirkulera.
  • Låt ventilerna vara öppna för att lufttillförseln i huset ska fungera korrekt. Om ingen luft kommer in via ventilerna så kommer det att dra vid fönster och dörrar i stället och upplevas ännu kallare i lägenheten.
  Om du har kallt i lägenheten och de här råden inte är hjälpsamma, ska du göra en felanmälan, antingen via bostads-appen, via Dina Sidor, eller kontakta din bovärd.

  Hoppas det här svaret var till hjälp!
 • Mina föräldrar bor på Stallgatan.
  dom fryser och tycker att det drar någonstans. Elementet i sovrummet blir bara varmt en liten bit upptill sen är det kallt, sen var det något fel på det i köket också.
  Så ska det väl inte vara?


 • Hej Janette!
  Om man upplever att det drar och har tilluftsventilerna stängda eller igensatta så kan det bero på att luften då letar sig in via andra otätheter, t.ex. vid balkongdörr och skapar ett drag.
  Jag har pratat med vår energiansvariga, Gustav Söderlind, och han säger så här:
  Elementet ska vara jämnvarmt upptill längs hela längden och svalna av neråt. Om det inte är varmt hela sin längd kan elementet behöva luftas. Detta kan bovärden hjälpa till med.
  Hoppas du är nöjd med svaret!

Kommentera eller skriv ett nytt inlägg

Ditt namn och inlägg kan ses av alla. Din e-post visas aldrig publikt.